ម្ទេសប្លោក
ឬឈ្មោះម្យាងទៀតដែលហៅថា ម្ទេសហាវ៉ៃ
គឺជាបន្លៃដ៏ពេញនិយមមួយសម្រាប់ប្រជាជនខ្មែរយើង ហើយអ្វីដែលពិសេសនោះ
គឺវាមានពណ៌ជាច្រើនដូចជា ពណ៌បៃតង លឿង និងក្រហម។
ក្រៅពីចម្អិនធ្វើជាម្ហូបដ៏ឈ្ងុយឆ្ងាញ់
ម្ទេសប្លោកក៏មានអត្ថប្រយោជន៍ច្រើនណាស់ដែរ ចំពោះសុខភាព។ ខាងក្រោមនេះ
គឺជាអត្ថប្រយោជន៍នៃម្ទេសប្លោក :
- ម្ទេសប្លោក
ផ្ទុកទៅដោយសារធាតុ Capsaicin សម្រាប់ជួយគ្រប់គ្រងជំងឺទឹកនោមផ្អែម
និងកូឡេសស្តេរ៉ូលក្នុងឈាម
ហើយជួយប្រឆាំងនឹងជំងឺមហារីក។
- ម្ទេសប្លោក ជួយទប់ស្កាត់ការរលាកផ្សេង ព្រោះវាទៅដោយសម្បូរវីតាមីន C។ វីតាមីន C ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ផង និងជំនួយដល់ការបឺតស្រូបជាតិដែកផងដែរ។
- ម្ទេសប្លោក ក៏មិនសូវមានកាឡូរីខ្ពស់ដែរ គឺមានតែ ៣០ ទៅ ៤០ កាឡូរីតែប៉ុណ្ណោះក្នុងមួយផ្លែ វាពិតជាសាកសមជាជម្រើសអាហារសម្រាប់សម្រន់ណាស់។
- ម្ទេសប្លោក ក៏ជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃសារធាតុ Lycopene ដែរ សម្រាប់ជួយបន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត ប្លោកនោម លំពែង និងមាត់ស្បូន៕ ដូចេ្នះហើយអ្នកគួតែពិសាវាអោយបានជាប្រចាំដើម្បីជាប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ។
ប្រភព : www.health.com.kh
- ម្ទេសប្លោក ជួយទប់ស្កាត់ការរលាកផ្សេង ព្រោះវាទៅដោយសម្បូរវីតាមីន C។ វីតាមីន C ដើរតួនាទីយ៉ាងសំខាន់ជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ផង និងជំនួយដល់ការបឺតស្រូបជាតិដែកផងដែរ។
- ម្ទេសប្លោក ក៏មិនសូវមានកាឡូរីខ្ពស់ដែរ គឺមានតែ ៣០ ទៅ ៤០ កាឡូរីតែប៉ុណ្ណោះក្នុងមួយផ្លែ វាពិតជាសាកសមជាជម្រើសអាហារសម្រាប់សម្រន់ណាស់។
- ម្ទេសប្លោក ក៏ជាប្រភពដ៏ល្អមួយនៃសារធាតុ Lycopene ដែរ សម្រាប់ជួយបន្ថយការប្រឈមនឹងជំងឺមហារីកក្រពេញប្រូស្តាត ប្លោកនោម លំពែង និងមាត់ស្បូន៕ ដូចេ្នះហើយអ្នកគួតែពិសាវាអោយបានជាប្រចាំដើម្បីជាប្រយោជន៍ដល់សុខភាព ។
ប្រភព : www.health.com.kh
0 comments:
Post a Comment